Вікторія Жижчук. Таємниці української національної кухні (матеріали для вчителя)
Сучасний урок повинен бути
емоційним, викликати інтерес до навчання і виховувати потребу у знаннях.
Матеріали даного посібника
зібрані з метою допомогти вчителю у підготовці до проведення варіативного
модуля «Технологія приготування страв. Традиції української національної
кухні».
Українська кухня – національна
кулінарія, яка має свою давню історію та славиться різноманітністю, нараховує
сотню рецептів: борщі і
пампушки, капусняк,
голубці, каша,куліш тощо.
Окремо слід звернути увагу на
обрядову випічку: жайворонки, калач, калита,короваї, паска тощо.
Деякі страви мають цікаву
багатовікову історію (відповідно до програми з трудового навчання у посібнику
представлені цікаві розповіді про традиційні для українців страви і напої, які
вживаються на щодень або використовуються під час обрядів, на свята,
урочистості.
Створити на уроці атмосферу
зацікавленості кожного учня, забезпечити компетентнісний підхід у викладанні
трудового навчання можна використовуючи історичні факти, віршовані рядки,
прислів’я, казки, що зібрані у посібнику.
Примітка: матеріал доступний для скачування з сервера
|